Serieåpning i 5.divisjon

Skrevet av:
Jan André Furnes
Publisert:
15.08.2021
Mangler bilde

Dahle med ungt lag i 5. div.

Årets første kamp for 5. divisjonslaget var borte mot Kvass/Ulvungen. Laget Dahle stilte med er kanskje det yngste som noen gang har spilt i 5. div. Eldste mann er 18 og et halvt år og yngst mann var 15. Guttene er født i 2003 til 2005. Gjennomsnittsalder på laget som stilte var vel omtrent 17 år.

Vi ble møtt av en gressmatte som hadde enkelte steder med overflatevann og en regntung dag på Ålvundeid Stadion. Baneforholdene preget noe av spillet i kampen.
Dahle åpnet nervøst og man kunne se at Dahle hadde et ungt lag. Laget viste tildels fint spill enkelte deler, men det var litt gutter mot menn i første omgang. Etter 43 min ble Adrian Pettersen spilt gjennom, men løp fra ballen pga at den stoppet i overflatevannet. Adrian greide å snu seg og hente ballen og snappe den opp og rundet keeper og satte den sikkert i mål til redusering 5-1. Den situasjonen illustrerte godt baneforholdene. Pauseresultat 6-1 til Kvass/Ulvungen.

I andre omgang gikk guttene mer inn i taklingene og viste at de ville ta i litt mer. Og det var fullt fortjent når Adrian Sponås reduserte til 8-2. Det skal i tillegg sies at Kvass/Ulvungen sine supportere mente at eget lag hadde fortjent 2 røde kort. Ett etter ca. 35 min og ett etter 80 min.

Alt i alt en god kamp av guttene selv med tap 8-2 og stemningen i bussen på returen var god. Med en gjennomsnittsalder på 17 år i 5 div så må man regne med at det er masse læring hos guttene og at de kommer sterkere tilbake. Neste kamp er hjemme mot Gossen lørdag 21. august.

Generalsponsor

Hovedsponsorer