Dommerduo mønstrer av.

Skrevet av:
JV
Publisert:
21.02.2021

To av idrettslagets mest erfarne dommere, Geir Hoel og Ragnar Ness, takker for seg.

Geir Hoel har informert klubben om at han legger dommerfløyta, rødkort, gulkort og dommerdrakt til arkivering. Geir har hatt dommeroppdrag siden 1980. Han ble akkreditert som kretsdommer i 1983, og hadde i 1985 prøvekamp for å bli divisjonsdommer, men rykket ikke opp på første forsøk. I 1996 prøvde Geir igjen med 2 nye prøvekamper, og denne gangen ble det opprykk til divisjonsdommer fra 1997-sesongen. Geir dømte noen sesonger i 2. divisjon og hadde flere oppdrag som assistentdommer i 1. divisjon (dagens Obosliga).

Geir kom til Dahle IL i 1997 etter at daværende styreleder i Dahle IL, Stein Åge Dahl, var fremsynt og ba Geir om å være med å bygge opp et dommermiljø i klubben. Geir hadde blant annet barndomskompis Jan Inge Weiseth i Dahle IL, og da var valget enkelt sier han.

Geir har vært sterkt delaktig i at Dahle IL alltid har hatt en god dommerutvikling, og dette har betydd mye for idrettslaget. I tillegg til at Geir har jobbet mye for Dahle IL, ble han medlem i dommerkomiteen i fotballkretsen i 2015 der han har hatt verv frem til utgangen av 2020.

Geir sier han har fått utrolig mange fine, god og artige opplevelser og ikke minst gode venner gjennom fotballen. Helt nøyaktig hvor mange kamper Geir har dømt opp gjennom tidene har ikke Geir oversikt over, men med 50 - 60 kamper i sesongen i 40 sesonger så er det nok ikke usannsynlig at han har dømt rundt 2000 kamper. I tillegg kommer alle innendørsturneringer som f.eks. Dahle Cup.

Når vi spør hva han skal bruke tiden på nå, svarer Geir at han har hatt ei fantastisk tid med fotballfamilien, men nå skal tiden brukes til nærmeste familie og ikke minst 4 barnebarn. Det blir også en god del fjellturer i tiden som kommer.

Ei ulykke kommer sjeldent alene, og samtidig som Geir gir seg som dommer har også Ragnar Ness gitt Dahle IL beskjed om at han vil pensjonere fløyte og dommerdrakt. Ragnar har i en årrekke ledet klubbens dommerarbeid, og hatt rollen som dommerkoordinator. Utvikling og oppfølging av reglement for Dahle Cup har også vært noe Ragnar har jobbet med for Dahle IL.

Ragnar kom til Dahle IL som spiller i 1998 og engasjerte seg i idrettslaget som trener for jentelaget for 95/96-kullet i perioden 2007 - 2012. Dommerkurs og dømming var noe han begynte med i 2008 og han har dømt i alle nivåer i kretsen der hoveddommer i 4. div. menn har vært høyeste nivå for Ragnar. På lik linje som Geir har ikke Ragnar helt nøyaktig tall på antall kamper, men anslår at han har dømt rundt 500 kamper i kretssystemet. I tillegg har Ragnar deltatt som dommer i en rekke innendørsturneringer.

Kjenner vi Ragnar rett vil den ledige tiden nå bli brukt til skigåing, sykling, rulleskigåing og isbading. Kanskje får vi lurt han med oss på noe Dahle Cup arbeid.

Alle i Dahle IL takker så mye for innsatsen og hjelpen for å utvikle dommermiljøet i klubben fra dere begge to!

Med vennlig hilsen
Styret

Generalsponsor

Hovedsponsorer